İnce Öğütülmüş Barabicas Çekirdek Kahve ile Espresso Deneyimi!

İnce Öğütülmüş Barabicas Çekirdek Kahve ile Espresso Deneyimi!

Kahve tercihleriniz biraz sert ve yoğun bir deneyimlerden mi oluşuyor? O halde espresso sizin favori kahvelerinizden biri olabilir. Hatta gün içerisinde bir fincan espresso olmayan yapamıyor dahi olabilirsiniz. Eğer öyleyse espresso keyfini evinizde nasıl daha kaliteli hale getirebileceğinizi öğrenin! 

Öyle ki küçük bir fincan espresso için kendinizi popüler kültürün bir getirisi olan kafelere atmanıza hiç gerek. Çünkü Barabicas’ın filtre kahveleri size evinizde eşsiz bir espresso deneyimi sunmak için hazır. Ne dersiniz, kendi evinizin baristası olmaya ve nefis espressolar yapmaya var mısınız? Hadi, filtre kahve ile espresso yapılır mı yakından bakalım! 

Evde Espresso Yapılır mı?

Espresso’yu dışarıda içmeye alışıksınız biliyoruz. Bunu kabul edebiliriz. Zira espresso yapmak için özel olarak geliştirilen kahve makineleri, fiyat olarak üst segmentte yer alabilmektedir. Bununla birlikte bu makineleri verimli ve doğru bir şekilde kullanmak biraz teknik bilgi gerektirir. 

Bir bardak espresso ile kendinizi şımartmak için sizce de bu kadar zahmet, gerçekten biraz fazla değil mi? Okurken başınızla bizi onayladığınızı düşünüyoruz. O zaman evde makinesiz espresso yapımı ile çok daha az maliyetle ve pratik bir şekilde bu keyfi yaşayabilirsiniz. “E, evde espresso yapılır mı ki?” diye sorduğunuzda eminiz. Bunun için Barabicas Coffee editörleri olarak biz, deneyimlerimizi ve bildiklerimizi sizi aktarmak için sabırsızlanıyoruz. Hiç vakit kaybetmeden başlayalım! 

Evde Espresso Nasıl Yapılır: Makinesiz Espresso Yapımı 

Güne bir bardak espresso ile başlamak için mutfak tezgahınızın büyük bir kısmını kaplayacak bir makine almanıza hiç gerek yok. Bunun yerine daha basit ekipmanlarla evde espresso nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Nitekim şu an halihazırda olan kahve ekipmanlarınız size evde espresso yapımı için gerekeni sunacaktır. Ancak öncesinde espresso yapmak için başrolde yer alan kahve çekirdeklerine odaklanabilirsiniz. 

Yoğun ve damakta izi kalan espresso için kaliteli kahve çekirdekleri kullanmanız şart. Doygunluğu, asit oranı ve kökeni gibi detaylar bakımından size aradığınız espresso deneyimini evinizde sunacak bu kahve için Barabicas Coffee’nin ürün gamına göz atabilirsiniz. 

Barabicas kahve çekirdekleri arasından espresso için en uygun olanı bize kalırsa, Rwanda 100% Arabica Bourbon - Dark Roast - Çekirdek Kahve! Dolgun gövdesiyle espresso sevenler için oldukça ideal bir tat profili sunan bu kahve, düşük asidite oranı sayesinde de ideal bir lezzet sunmaktadır. Bu sebeple, makineyle espresso yapmak ya da farklı yollarla bu deneyime ulaşmak için Barabicas’ın dark roast kahve çekirdeklerine şans verebilirsiniz. 

Evde Espresso Yapmak İçin Ekipmanlar

Evde makinesiz espresso nasıl yapılır merak ediyorsunuz. Bunun için French press veya moka pottan yardım alabilirsiniz. Tabii ki, evinizde kahve makineniz varsa durum ayrı. Ancak yeni başlayanlar için frensch press ve moka pot espresso yapımı için kurtarıcı olabilmektedir. Sonuçta bir kahvesever olarak mutfağınızda bu ekipmanlar mutlaka vardır değil mi? 

Bunun yanı sıra makinede ya da diğer kahve pişirme ürünlerinde fark etmez. Evde espresso yapmak için bir adet kahve öğütücüye ihtiyacınız olacak. Espresso kahve çekirdeklerinin çok ince öğütülmüş olması gerekmekte. Dolayısıyla ekipmanların arasına, kahve çekirdeklerini incecik öğütmek için kullanacağız öğütücü de eklemelisiniz. Eğer tüm malzemeler hazırsa asıl konuya geçebilirsiniz. Moka pot veya French press ile espresso nasıl yapılır? Cevabını öğrenmek için sayfayı kaydırmaya devam edin! 

Barabicas Çekirdek Kahve ile Espresso Tarifi

  • Barabicas çekirdek kahve ile espresso yapmak için öncelikle kahveyi en ince şekilde öğütün.
  • Ardından kullanacağınız ekipmanı belirleyin. Kahve makineniz varsa kahve kaşığına tek shot espresso için 7-8 gram kahve koyun. Daha sonra kahveyi sıkıştırın ve makineye yerleştirin. Bu süreçten sonra makinenin özelliklerine göre pişirme adımlarını gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Eğer moka pot ile espresso yapacaksanız 15-20 gram kahveyi moka potun filtre kısmına koyun. Su ile doldurduğunuz moka potu ateşe alın ve alt kısmındaki su filtreden geçmeye başladığında moka potu kenara alarak hazenin boşalmasını bekleyin. Sonrasında espressonuz hazır olacaktır. 
  • French press ile espresso yapmak için de en bildiğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. Fakat burada önemli olan klasik filtre kahve ölçüsünün iki katına çıkmak. Bu sayede çok daha yoğun bir kahve hazzına ulaşabilirsiniz. 

Evde espresso yapmak tahmin ettiğinizden çok daha kolay değil mi? O zaman durmayın, hemen online mağazamızdan Barabicas Coffee dark roast kahve çekirdekleri alın ve bu deneyimi yaşamaya başlayın! 

Bloga dön