Barabicas Coffee Tarifleri: Yazın En Popüler Buzlu Kahveleri

Barabicas Coffee Tarifleri: Yazın En Popüler Buzlu Kahveleri

Kahve tutkunlarının kahve hakkında en sevdiği şeylerden biri de sanıyoruz ki, kahve çekirdeklerini onlarca farklı lezzete dönüştürebilmek. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici ve aromatik kahveler yapabilmek, yazın o samimi tavrını daha da neşelendiriyor. Ne dersiniz, birlikte biraz tatlı, biraz sert ve tabii ki bol buzlu kahveler yapalım mı? Eğer yaz mevsiminin geriye kalan günlerinde tipik soğuk kahveler yerine leziz buzlu kahveler içmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için yazın en popüler buzlu kahve çeşitleri arasından seçimlerimizi yaptık. Hadi, buzlu kahve nasıl yapılır konusunu farklı tariflerle ele alalım ve yazla birlikte buzlu kahvelerin de tadını çıkaralım! 

Tatlı ve Yumuşak: Frappe

Yaz günlerinin en popüler kahvesi listesinde ilk sırayı “Frappe”ye veriyoruz. Üstelik onu birinci sıraya yerleştirmemizin tek bir sebebi de yok. Dünya çapında büyük bir üne sahip olan Frappe, değişken damak tatlarına hitap etme konusunda tahmin edeceğinizden çok daha başarılı. Sayısal verilere göre küresel anlamda 35 ülkenin en sevdiği kahve olarak bilinen Frappe, yoğun kıvamı ve köpüksü yapısıyla dikkat çeker. Bu kadar çok tercih edilen bu buzlu kahvenin yapımı ise son derece kolay.

Öncelikle Barabicas medium dark filtre kahveyi demleyin. Bu aşamada filtre kahve makinesi ya da French press tercih edebilirsiniz. Ardından kahve içerisine şeker, tatlandırıcı veya şurup ekleyin. Eğer tatlı konusunda cömert olmak istiyorsanız, karar sizin. Burada sizi mutlu edecek oranı siz belirleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra dilerseniz kahveye süt ilave edebilirsiniz. Ardından blender'dan yardım alarak kahvenin köpürmesini ve buzların parçalanmasını sağlamalısınız. Kahvenin yeterince karıştığından emin olduktan sonra büyük bir bardağa alabilirsiniz. Daha sonra üzerine krem şanti, dondurma ve çeşitli aromalar ekleyebilirsiniz. Çikolata ve karamel sosu tavsiyelerimiz arasındadır!

Sütlü ve Hafif: Vanilya Aromalı Buzlu Latte

Balkonda veya bahçede sevdiklerinizle kahve keyfi yaparken, bilindik bir lezzet mi arıyorsunuz? O zaman evde buzlu latte tarifi tam size göre. Hatta vanilya aromalı! Pratik yapımı ve her yudumda iyi hissettiren tadıyla vanilya aromalı buzlu latte, sıcak yaz günleri için fazlasıyla ideal. Dakikalar içerisinde hazırlayıp servis edebileceğiz bu kahve için gerekli olan malzemelerin listesi ise oldukça kısıtlı. Tabii ki ihtiyacınız olan ilk ve en önemli şeyin Barabicas filtre kahve çeşitleri olduğunu söylemek isteriz. Barabicas Coffee’nin birinci sınıf kaliteye sahip Bourbon filtre kahvesini demledikten sonra içerisine vanilya özütü ve şeker eklemelisiniz. Ardından damak tadınıza göre süt ilave ederek kahveyi karıştırmalısınız. Bir sonraki adım ise buz küpleri. Sıcacık günlere serin bir hava katmak için vanilyalı latte’ye dilediğiniz miktarda buz koyabilirsiniz. İşte buzlu latte yapımı bu kadar!

Sade ve Kararlı: Cold Brew

“Süt ve şeker bana göre değil!” diyorsanız, yazın favori kahvelerinden cold brew’i mutlaka denemelisiniz. 12 saatten daha uzun süre demlenmiş filtre kahve ile ortaya çıkan bu buzlu kahve kalırsa tam olarak kahve gurmelerine özel. Cold brew yapımı için ilk olarak Barabicas filtre kahve çeşitlerine sahip olmalısınız. Halihazırda zaten Barabicas Coffee tutkunlarındansanız, bu adımı hızlıca geçebilirsiniz. Eğer değilseniz, medium ve dark olarak farklı seviyelerden oluşan Barabicas filtre kahveler arasından bir seçim yapabilirsiniz. Cold brew yapmak için kahveniz tamamsa bir kavanozda soğuk suyla filtre kahveyi demlemelisiniz. Demlenme aşamasında kahveyi buzdolabında 12 saate kadar beklemeniz gerekmektedir. Kahve demlendikten sonra French press ile süzerek ve bol buz ekleyerek tarifi bitirebilirsiniz. Cold brew püf noktası: Kahveyi ne kadar uzun süre demlemeye bırakırsanız o kadar lezzetli olacaktır.

 

Yaz bitmeden günün enerjisini yükseltecek ve keyfinizi yerine getirecek buzlu kahve tarifleri listesini hemen şimdi deneyin! Kahve seçimi konusunda zaten adres belli: Barabicas Coffee! Şimdiden afiyet olsun.

 

Bloga dön