Kendinize bir kahve ısmarlamak istediğinizde ya da arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda hangi kahveyi tercih ediyorsunuz? Şayet üçüncü nesil kahveciler favoriniz ise nereye gittiğinizi tahmin etmek çok zor olmamalıdır. Şimdilik sektörü domine eden ve kişilerin kahve kültürüne yön veren bazı kahve şirketleri, dünyanın en büyükleri ünvanını üzerinde taşıyor. Peki, dünyanın en büyük kahve şirketleri hangileri?
Türkiye’deki kahve zincirleri her geçen gün artıyor. Bu durum özellikle dışarıda kahve içme kültürünün içine doğan bir nesil için son derece güzel bir gelişme. Bunun yanı sıra ülkemizde zincir kahve markaları ve şirketlerine ilgi, pek çok dünya ülkesine göre çok daha az. Öyle ki evde kahve yapmanın popülerleşmeye devam ettiği günümüzde binlerce insan kendi mutfağının baristası olmaya önem veriyor. Tabii ki bunun temel sebepleri arasında ise kahve fiyatlarındaki artış, beşinci dalga kahve kültürü ve temiz içerikli kahve içme arzusu bulunuyor. Bu noktada dünyanın en büyük kahve şirketleri için gelecek ne olur bilinmese de, günümüzde dünyanın pek çok bölgesinde faaliyet gösteren kahve şirketleri mevcut konumunu korumayı başarıyor. O zaman, dünyanın en büyük kahve şirketlerine yakından bakalım mı?
Starbucks
Dünyanın en büyük kahve zincirleri arasında ilk sırada Starbucks yer alıyor. 1971 yılında Seattle'da kurulan Starbucks, küresel çapta geniş bir müşteri kapasitesine sahip. Ülkemize adeta üçüncü nesil kahve kültürünü taşıyan Starbucks, dünyanın hemen her ülkesinde binlerce şubeye sahip. Eylül 2024 itibarıyla Starbucks’un piyasa değeri 110,32 milyar dolar.
Nestle
Kabul edelim ki, çocukluk dönemlerimizde her birimizi granül kahve ile Nestle tanıştırdı. Kahve pazarındaki en büyük oyunculardan biri olan şirket, Nescafé isimli hazır kahve markasıyla günümüzde hâlâ son derece geniş bir kitleyi elinde tutuyor. Bunun yanı sıra premium kahve markası Nespresso ile kapsül kahve sektöründe dikkat çeken Nestle, evde kaliteli espresso deneyimi yaşatıyor olmasıyla rakiplerinden sıyrılıyor. Nestle markasının piyasa değeri 259,67 milyar dolar.
Lavazza
İtalyan kahvesini tüm dünyaya tanıtan Lavazza, espresso kahveleri ile ününü sürmektedir. Zengin bir kahve yelpazesine sahip olan Lavazza, en iyi kahve markaları listesinde mutlaka mevcuttur. Yıllık geliri 3 milyonun üzerinde olan bu şirket, diğer pek çok İtalya kahve şirketine liderlik etmektedir.
Tchibo
Almanya’da kurulan ve yıllar içerisinde doğduğu ülkenin sınırlarını aşan Tchibo, 1949'dan beri değişen kahve kültürüne uyum sağlamaktadır. Bu noktada lezzetli kahve çekirdekleriyle varlığını muhafaza eden şirket, Almanya’nın yanı sıra ülkemizde de popüler bir seçenektir. Hazır kahve markaları arasında ilgi gören Tchibo, filtre kahve alternatifleriyle binlerce kişinin kahve tercihidir.
Gloria Jean's Coffees
Avustralya kökenli bu marka, özellikle çeşitli kahve içecekleri ve tatlılarla tanınır. Dünya genelinde birçok franchise şubesi bulunan Gloria Jean's Coffees, üçüncü nesil kahvenin öncülerinden biridir. Ülkemizde çok sayıda şubesi bulunan ve son yıllarda sektöre sıkıca tutunan bu şirket, kişilerin kahve deneyimlerine ortak olmayı sürdürmektedir.
Bonus: Barabicas Coffee
En iyi kahve çekirdeği markası olarak sektöre hızlı bir giriş yapan Barabicas Coffee, %100 Arabica kahve çekirdekleriyle üst düzey bir kahve deneyimi sunmaktadır. Ruanda topraklarında yetişen ve kendisine özgü bir lezzet profiline sahip olan Barabicas kahve çeşitleri, ideal asidite oranı ve dolgun gövdesiyle benzersiz bir kahve içimi vadeder. Bu noktada son derece geniş bir müşteri kitlesine sahip olan marka, kısa zaman içerisinde sektörde birçok rakibini ardında bırakmayı başarmıştır.
Barabicas Coffee çekirdek ve filtre kahve çeşitlerine bir şans vermek ve markanın büyümesine dahil olmak için hemen şimdi online mağazamız üzerinden siparişinizi oluşturabilirsiniz!